Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді-спікери з України долучилися до міжнародної конференції «Суди в XXI столітті – комунікація з відвідувачами»

11 жовтня 2018, 18:26

Пройшов перший день VI міжнародної конференції «Суди в XXI столітті – комунікація з відвідувачами» в м. Будапешті, Угорщина, у якій беруть участь понад 100 представників із 16 країн Європи.

Україну на конференції представляють судді-спікери Луганського окружного адміністративного суду Катерина Широка та Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ольга Гончарук-Аліфанова.

У перший день з учасниками поділились досвідом менеджер з комунікацій з Бельгії Майкл Корхонен, голова кризового департаменту Угорської асоціації зв’язків з громадськістю Корнел Бьом, суддя окружного суду Фінляндії Каайса Тейваанмакі та інші спікери, які також презентували останні стратегії з комунікацій своїх країн. Наташа Фьюлоп, суддя з Угорщини (на фото), у своєму виступі наголосила на тому, що судова установа  має оцінювати ситуацію в суді з точки зору відвідувачів суду, «що у нього на думці, що йому потрібно». Інформація має бути чіткою, зрозумілою, а ставлення – приязним, наголосила спікер. Вільям Валасідіс, начальник комунікаційного відділу Суду ЄС, розповів про офіційний сайт суду, його структуру, легкість доступу до інформації для різних категорій відвідувачів, переклади на мови ЄС, роботу онлайн-платформи для подання документів, планування комунікативної стратегії на три роки та плани створення мережі прес-секретарів для оперативної роботи. «#Миговоримовашоюмовою, – таким є хештег для суду Європейського Союзу, зауважив Вільям Валасідіс.

«Найбільше враження справила вступна промова віце-ректора Університету мистецтва та дизайну Будапешта Деніела Барцза, який назвав її «Справа філіжанки кави» та поставив досить гострі питання до системи правосуддя з погляду відвідувача суду, – ділиться враженням від першого дня заходу Ольга Гончарук-Аліфанова. – Назавтра нас чекає робота в малих групах».

Нагадаємо, що за ініціативи Національної судової ради Угорщини 11−12 жовтня 2018 року в Угорській академії юстиції (Будапешт, Угорщина) відбувається Шоста щорічна конференція «Суди та комунікація», тема якої − «Суди в XXI столітті – комунікація з відвідувачами».

Під час заходу з промовами щодо висвітлення проблем іміджу судової влади, електронного судочинства, задоволення якістю функціонування судів виступлять угорські та інші міжнародні експерти.

Конференція проводиться для суддів-спікерів з держав – членів Ради Європи, які мають стаж роботи не більше шести років. Візит суддів з України відбувається на запрошення Угорщини та за підтримки та Комунікаційного комітету системи правосуддя та Програми USAID "Нове правосуддя".

Прес-центр судової влади України