Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась чергова зустріч з представниками міжнародних організацій, дипломатичних установ та проектів міжнародної технічної допомоги щодо створення Вищого антикорупційного суду

12 жовтня 2018, 11:13

Вища кваліфікаційна комісія суддів України продовжує консультації з донорами стосовно створення Громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ) та проведення конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду (ВАС). Так, 10 жовтня 2018 року відбулася чергова робоча зустріч представників Комісії з експертами міжнародних організацій, дипломатичних установ та проектів міжнародної технічної допомоги: Проекту ЄС «ПРАВО-Justice», Офісу Демократії та врядування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Програми USAID «Нове правосуддя», Програми «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» (EUACI), Міжнародної організації з права розвитку (IDLO), а також Представництва ЄС в Україні та Посольства США в Україні.

Сторони продовжили обговорення практичних аспектів функціонування ГРМЕ, критеріїв, за якими оцінюватимуться кандидати до складу Ради, приділили увагу змінам до нормативно-правових актів Комісії з метою забезпечення належного нормативно-правового регулювання спільної роботи ВККСУ та ГРМЕ, а також погодили подальші кроки для своєчасного створення і невідкладної роботи Ради.

Голова Комісії подякував донорам за їх послідовну допомогу та зазначив, що Комісії доведеться зробити нелегкий вибір під час призначення експертів до складу ГРМЕ. «Ми маємо чітко розуміти, яким чином із 12 найкращих кандидатів потрібно обрати шість найкращих. Тому нам важливо почути пропозиції від наших міжнародних партнерів щодо необхідних критеріїв оцінки цих експертів», – наголосив Сергій Козьяков.

Нагадаємо, що п’ять міжнародних організацій надали Комісії пропозиції стосовно 12 кандидатів для обрання до складу ГРМЕ, яка сприятиме ВККСУ у проведенні конкурсного добору суддів до Вищого антикорупційного суду через надання оцінки доброчесності кандидатів на посади суддів цього суду. Наразі із 12 експертів Комісія має обрати шість членів ГРМЕ на два роки.

Від ВККСУ участь у зустрічі взяли Голова Комісії Сергій Козьяков, заступник Голови Комісії Станіслав Щотка, член палати з питань добору і публічної служби суддів Комісії Андрій Василенко, член кваліфікаційної палати Комісії Андрій Козлов, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко та в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Юлія Ткаченко.

За повідомленням ВККСУ