Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському апеляційному суді відбувся семінар із питань застосування законодавства України у сфері технічного захисту інформації

12 жовтня 2018, 11:34

10 жовтня 2018 року в Херсонському апеляційному суді відбувся семінар, в рамках якого судді апеляційного суду та місцевих загальних судів пройшли курс навчання з питань застосування національного законодавства у сфері технічного захисту інформації.

Захід організовано Державною судовою адміністрацією України спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Вітальними словами семінар відкрив голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко, звернувши увагу на важливість актуалізації знань чинного законодавства у сфері захисту інформації в умовах сучасності та з урахуванням останніх технологічних досягнень.

Лекторами на навчальному заході виступили представники Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації  в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі: начальник відділу Олександр Смєшко та головний  інспектор Олександр Брезгалов.

В ході семінару доповідачі зупинилися на окремих питаннях застосування положень Законів України «Про інформацію», «Про державну таємницю», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про захист персональних даних». Також окрема увага була приділена видам інформації, особливостям та порядку забезпечення технічного захисту інформації тощо.

Крім того, в ході активного обговорення окремих питань застосування чинного законодавства у сфері технічного захисту інформації суддями було виконано ряд практичних завдань.

По завершенню заходу учасники семінару висловили взаємну подяку за цікаві і корисні заняття та гарну атмосферу.

За повідомленням прес-служби суду