Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив в обранні запобіжного заходу поліцейським, підозрюваним у перевищенні службових повноважень стосовно чиновника Верховної Ради

14 серпня 2019, 17:42

13 серпня 2019 року слідчий суддя Личаківського районного суду м.Львова за результатами розгляду клопотань слідчого Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, про обрання запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання працівникам Управління патрульної поліції у Львівській області Л. та Р., які підозрюються у скоєнні стосовно керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), постановив ухвали про відмову у їх задоволенні.

Слідчий суддя обґрунтував своє рішення тим, що орган досудового розслідування не представив жодних доказів, які б давали підстави вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, а також тим, що підозрювані з лютого 2019 року добровільно з’являлися до слідчого на всі виклики.

 

За повідомленням прес-служби суду