Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у вимаганні грошових коштів за неперешкоджання у роботі підприємства

15 серпня 2019, 17:18

Слідчим суддею Корольовського районного суду м. Житомира 15 серпня 2019 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 жовтня 2019 року чоловіку, який підозрюється у вчиненні злочину, за частиною другою статті 189 Кримінального Кодексу України (вимагання, що завдало значної шкоди потерпілому).

Так, чоловік 1983 року народження, підозрюється у тому, що вимагав у директора одного із державних підприємств 30 тисяч доларів США за неперешкоджання у роботі підприємства.

Санкція частини другої статті 189 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до семи років та відповідно до частини четвертої статті 12 Кримінального Кодексу України, вказане кримінальне правопорушення відноситься до категорії тяжких злочинів. 

Одночасно слідчим суддею визначено розмір застави у розмірі 200 700 грн., у разі внесення якої підозрюваного, можливо буде звільнити з-під варти із покладенням ряду обов’язків: не відлучатись із населеного пункту проживання;  повідомляти про зміну місця проживання; здати свій закордонний паспорт, утримуватися від спілкування із свідками та іншими особами кримінального провадження.

 

За повідомленням прес-служби суду