Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка визнано винним у порушенні правил використання об'єктів тваринного світу

02 вересня 2019, 10:38

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винним  А. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченего  частиною четвертою  статті 85  КУпАП  (порушення правил використання об'єктів тваринного світу).

Згідно з протоколом, А. на р. Гнилоп"ять в районі с. Слободище Бердичівського району ловив рибу з гумового човна забороненими знаряддями лову, виготовленими із сіткоснастевого матеріалу (сітки), використання яких в даний час і в даному місці заборонено та зловив рибу карась в кількості 55 штук, загальною вагою 9,2 кг. Такими діями А. завдані збитки рибним запасам України, які становлять 935 грн., за що передбачена адміністративна відповідальність згідно частини четвертої  статті 85  КУпАП.

В судовому засіданні А. вину у скоєному правопорушенні визнав.

Враховуючи досліджені докази, судом встановлено, що дії А. в повній мірі відповідають складу правопорушення, передбаченого частиною четвертою  статті 85  КУпАП. Обставин, що пом"якшують або обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, судом не виявлено.

Призначаючи стягнення, суддя враховув характер вчиненого діяння, особу, яка притягається до адміністративної відповідальності вперше, майновий стан (не працює), ступінь вини, відношення до проступку, і вважає доцільним накласти стягнення у виді штрафу з конфіскацією знаряддя вчинення правопорушення, яке буде достатнім для виправлення особи порушника та запобігатиме вчиненню нових правопорушень.

Суд   визнав А. винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною четвертою  статті 85  КУпАП, та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 (триста сорок) гривень.   

Знаряддя і засоби вчинення правопорушення: сітку (l - 50 м; h - 1,2 м; d - 40 мм), виготовлену із сіткоснастевого матеріалу в кількості 2 шт., конфісковано в дохід держави, гумовий човен «Барк» у кількості 1 шт., вилучений у  А., після набрання постановою законної сили повернути А.

Також  стягнуто з  А. на користь держави заподіяну ним майнову   шкоду в розмірі 935 гривень.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду