Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від сплати аліментів суд призначив покарання у вигляді суспільно корисних робіт

07 листопада 2019, 13:49

Постановою Новокаховського міського суду Херсонської області притягнуто до адміністративної відповідальності батька, який заборгував по сплаті аліментів на користь неповнолітніх дітей.

У провадження суду надійшов протокол про вчинення правопорушення, передбаченого частиною першою статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несплата аліментів), з якого слідує, що за виконавчим листом Новокаховського міського суду Херсонської області було стягнуто з батька аліменти на утримання трьох неповнолітніх  дітей, проте чоловік від сплати аліментів ухиляється, внаслідок чого виникла заборгованість, сукупний розмір якої значно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Вирішуючи питання про накладення адміністративного стягнення суд дослідив зібрані по справі докази, врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 183-1 КУпАП та призначив йому адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на строк 120 годин.

Адміністративна відповідальність за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 183-1 КУпАП запроваджена Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» шляхом доповнення глави 14 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та настає за несплату аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім`ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред`явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Ознайомитись із рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/

 

За повідомленням прес-служби суду