Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вбивстві 84-річної жінки обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

07 листопада 2019, 15:51

7 листопада 2019 року слідчим суддею Фастівського міськрайонного суду Київської області громадянину С., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого пунктом 6 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині з корисливих мотивів), обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: в ході досудового слідства встановлено, що 26.10.2019 громадянин С. прийшов до житла громадянки Б. у м. Фастів Київської області, для того, щоб владнати питання з приводу невиконання ним своїх зобов’язань по договору виконання робіт, а саме утеплення фасадних стін будинку по периметру розташування належної їй на праві власності квартири. Перебуваючи у квартирі жертви, громадянин С. почав розмовляти з нею, але між ними виник конфлікт, в ході якого потерпіла декілька разів образила підозрюваного, після чого він вирішив вчинити умисне вбивство з метою заволодіння грошовими коштами. Знайшовши фрагмент металевої труби, попрямував назад до квартир, де, діючи умисно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна шляхом позбавлення життя іншої людини, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки таких дій та бажаючи їх настання, узяв в обидві руки металеву трубу та завдав потерпілій удари у волосисту потиличну частину голови, після чого заволодів грошовими коштами в сумі 5000 гривень. Смерть потерпілої настала внаслідок внутрішньочерепної травми.

Санкцією частини другої статті 115 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі, з конфіскацією майна. 

За повідомленням прес-служби суду