Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Гра сімейного лікаря в "екстрасенса" закінчилась вироком суду

07 листопада 2019, 15:58

Працюючи на посаді сімейного лікаря КП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Волочиської міської ради, особа без присутності хворого, без проведення огляду з метою перевірки стану його здоров'я та без встановлення будь-якої хвороби власноручно внесла у  офіційний документ записи, які містять завідомо неправдиві відомості щодо перебування  на амбулаторному лікуванні  хворого з діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" та проведенням лікування згідно призначень. Окрім цього через деякий час лікар, продовжуючи свої злочинні дії спрямовані на складання завідомо неправдивого офіційного документа, реалізовуючи свій злочинний умисел, діючи умисно, повторно склала медичну довідку на ім'я того ж хворого, та за відсутності останнього, без проведення огляду з метою перевірки стану його здоров'я та без встановлення будь-якої хвороби власноручно внесла у вказаний офіційний документ записи, які містять завідомо неправдиві відомості щодо перебування  на амбулаторному лікуванні хворого з діагнозом "гострий міозит шийного відділу хребта" та проведенням лікування згідно призначень. Зазначені документ були скріплений печаткою комунального підприємства та зареєстровані за вихідними номерами.

Дії "лікаря-екстрасенса" кваліфіковано за частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України як складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

У подальшому між прокурором та обвинуваченою була укладена угода про визнання винуватості, згідно статті 472 Кримінального процесуального кодексу України. Угоду затвердили, лікаря визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначили покарання із застосуванням частини другої статті 69 Кримінального кодексу України у виді штрафу в розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в сумі 4250 грн. без позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

За повідомленням прес-служби 

Волочиського районного суду Хмельницької області