Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку, який незаконно придбав та зберігав прекурсори

07 листопада 2019, 16:58

6 листопада 2019 року Біляївський районний суд Одеської області визнав громадянина Б. винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 311 Кримінального кодексу України (незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, в особливо великих розмірах) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, звільнивши від відбування покарання з випробувальним строком на 3 роки та поклавши обов’язки, періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти повноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Довідково:у 2018 році (точного часу не відомо) громадянин Б., маючи на меті виготовлення психотропних речовин, через мережу інтернет, у невстановленої особи, придбав фенілнітропропен (1-феніл-2-нітропропен), який є прекурсором та застосовується для виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин. Після чого обвинувачений почав зберігати вказаний прекурсор в свому будинку в селі Нерубайське Біляївського району Одеської області та використовувати його для виготовлення психотропної речовини, обіг якої обмежено - амфетаміну. В ході обшуку, який проводився співробітниками відділу оперативних розробок в Південному регіону (м. Одеса) УООР та агентурно-оперативної роботи ДПН НПУ, співробітників ВПН та Одеської місцевої прокуратури, було виявлено та вилучено фенілнітропропен (1-феніл-2-нітропропен), загальною вагою 96,50г., що згідно наказу №634 від 29.07.2010 року «Про заходи протидії незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними» відноситься до особливо великих розмірів.

При призначенні покарання суд враховав ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, який раніше не судимий, на психіатричному та наркологічному обліку не значиться, за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні малолітню дитину.

Орган пробації в досудовій доповіді зазначив, що беручи до уваги інформацію, що характеризує особистість обвинуваченого та його спосіб життя, історію правопорушень, а також середню ймовірність вчинення повторного правопорушення, та вважає, що виправлення цієї особи можливе без позбавлення або обмеження волі на певний строк.

 

     За повідомленням прес-служби суду