Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До дев'яти років позбавлення волі засуджено чоловіка за тяжке тілесне ушкодження та крадіжки

14 листопада 2019, 13:41

13 листопада 2019 вироком Лебединського районного суду Сумської області до дев'яти років позбавлення волі засуджено чоловіка, який обвинувачувався  у вчиненні злочинів, передбачених  частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), частинами першою, другою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

Трагічні події трапилися влітку 2018 року  в с. Пристайлове Лебединського району. Ввечері обвинувачений К.  прийшов до домогосподарства свого знайомого Л., де, знаходячись на подвір’ї, діючи умисно, на ґрунті раніше виниклих неприязних відносин, наніс останньому два удари правою рукою в обличчя та один удар ногою по тулубу, заподіявши останньому тяжкі  тілесні ушкодження. Після бійки обвинувачений К. завів потерпілого до однієї з кімнат будинку, а сам залишив господарство потерпілого. Однак з господарства обвинувачений К. пішов не з порожніми руками,   викравши срібний ланцюжок та мобільний телефон потерпілого.

Від  отриманих під час побиття тілесних ушкоджень потерпілий Л. помер в день вчинення злочину  у будинку за місцем свого проживання.

В судовому засіданні, під час допиту, судово-медичний експерт зазначила, що потерпілий міг би залишитися живим, якщо б йому своєчасно була надана медична допомога.

Вина обвинуваченого громадянина К. в інкримінованих злочинах підтверджується дослідженими в суді доказами: показами потерпілих та свідків, висновками судово – медичної та інших  експертиз, слідчим експериментом тощо.

Оцінюючи досліджені докази в сукупності суд вважає, що вина громадянина К. в пред’явленому обвинуваченні доведена в повному обсязі. Однак, у зв'язку з відсутністю достатніх доказів  вчинення обвинуваченим відкритого заволодіння  срібним ланцюжком потерпілого,  суд, в цій частині обвинувачення,  перекваліфікував  дії К. з частини першої статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) на частину першу статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

До набрання вироком законної сили обвинуваченому залишено  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.

З вироком суду можна ознайомитися в ЄДРСР за № 580/1920/18.

За повідомленням прес-служби суду