Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ґвалтівника жінок у місті Ізюмі засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

14 листопада 2019, 16:15

14 листопада 2019 року, Ізюмським міськрайонним судом Харківської області ухвалено вирок стосовно раніше судимого, в тому числі за зґвалтування та розбійний напад,  громадянину Т., 1982 року народження, який обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 152 та частиною другою статті 187 Кримінального кодексу України.

У листопаді 2017 року обвинувачений, приставивши ніж до горла потерпілої, яка перебувала біля банкомату на центральній площі міста,  примусив її прослідувати з ним до гаражів, де продовжуючи погрожувати застосуванням фізичного насильства, вступив з нею у статевий акт проти її волі, після чого продовжуючи погрожувати заволодів її мобільним телефоном.

В цю ж ніч, через незначний проміжок часу, обвинувачений перебуваючи вже біля зупиночного комплексу «Залізничний ринок» вчинив аналогічний злочин стосовно іншої потерпілої.
У судовому засіданні чоловік свою провину не визнав та надав пояснення, які, в свою чергу, спростовуються іншими доказами: висновками експертів, актами досліджень та допитом свідків.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, беручи до уваги те, що маючи судимості, громадянин Т. на шлях виправлення не став,  суд ухвалив визнати обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді  12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Також судом задоволено цивільний позов потерпілої щодо стягнення з обвинуваченого  моральної шкоди.

За повідомленням прес-служби суду