Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони поповнили банк крові для дитячої лікарні “Охматдит”

15 листопада 2019, 09:22

У рамках тижня безпеки дорожнього руху  співробітники Служби судової охорони в дитячій лікарні “Охматдит” здають кров для дітей, які потрапили в дорожньо-транспортні пригоди. І закликають решту небайдужих долучатися до доброї справи.

За статистикою, щороку на дорогах столиці травмується близько півтисячі дітлахів. Лікарі визнають: іноді просто не вистачає донорських замісних компонентів, щоби врятувати життя дитини.

Уже із самого ранку в лікарні вишикувалася черга небайдужих здати кров для малечі. Перед забором крові донора обов'язково обстежують – враховують стан здоров'я: перевіряють на ВІЛ-СНІД і різні форми гепатиту. Владислав Пашковський, співробітник Служби судової охорони, разом із колегами пройшли всю необхідну процедур і долучилися до здавання крові.

– Рішення  стати донором накладає певні зобов’язання, адже з цього моменту донор відповідає не тільки за стан свого здоров’я, а й за самопочуття людей, яким буде перелита кров. Тому, якщо Ви вирішили стати донором, Вам необхідно навчитися берегти себе заради них, – зазначив Владислав Пашковський.

- Кров потрібна завжди, багато дітей лікуються в нашій лікарні. Треба здавати кров, оскільки без замісної терапії компонентами крові іноді неможливо врятувати життя наших маленьких пацієнтів, тому ми вдячні  співробітникам Служби судової охорони, які долучилися до сьогоднішньої акції, – каже завідувач Центру служби крові Дмитро Перетятко.

– Наші  співробітники Служби судової охорони завжди чутливі до таких акцій і сприймають чужу біду, як свою. І ми завжди готові прийти на допомогу тим, кому вона потрібна, – наголосив Голова Служби судової охорони Валерій Бондар.

За повідомленням прес-служби ССО