Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виробнича практика у суді: на крок ближче до омріяної професії  

28 січня 2020, 18:41

Шестеро юних, проте амбіційних студентів цього року проходять практику у Хмільницькому міськрайонному суді. У майбутньому всі вони хочуть стати юристами.

Звичайно, що ця професія дозволяє працювати у багатьох сферах , проте, як дізнатись, де тобі буде комфортно, якщо не спробувати «на смак» цю роботу.

Впродовж місяця наші практиканти матимуть можливість знайомитись із різними професіями у суді, дізнатись особливості роботи, визначитись, чи готові вони в подальшому до такого навантаження та відповідальності.

Хтось скептично ставиться до виробничої практики, бо не вірить, що вона допомагає у подальшому працевлаштуванні. Ми ж запросто можемо апелювати до таких думок: минулого року до нас на виробничу практика прийшла студентка Яна Лисенюк, а зараз вона успішно поєднує навчання і відповідальну посаду у канцелярії Хмільницького міськрайонного суду.

Коли дізналась, що є вакансія секретаря суду у Хмільницькому міськрайонному суді, вирішила спробувати свої сили: подала документи та успішно склала тести і пройшла співбесіду, - розповідає Яна Лисенюк.

Тепер за кожним із студентів закріплений керівник практики, який допомагатиме знайомитись з усіма тонкощами роботи у суді.

Головне, аби у наших практикантів було бажання навчатись, бо без цього ні успішного навчання, ні успішної практики – годі й чекати, - зауважує керівник апарату суду Михайло Власюк.

За повідомленням прес-служби суду