Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив виправдувальний вирок у зв’язку з недоведеністю прокуратурою вчинення кримінального правопорушення

30 січня 2020, 18:19

Органами досудового слідства особа обвинувачувалась у тому, що починаючи з травня 2017 року, діючи умисно з метою отримання прибутку від забороненої в Україні ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні» діяльності з організації та проведення азартних ігор, створила нелегальний клуб у нежитловому приміщенні по вул.Лазаревського в м.Конотопі, де й здійснювала відповідну діяльність.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена, вину у вчиненні інкримінованого їй злочину не визнала та пояснила, що  в місцевій газеті вона знайшла об’яву про вакантне робоче місце і звернулась по зазначеній в об’яві адресі по вул.Лазаревського в м.Конотопі, де знаходився лотерейний заклад. Адміністратор зазначив, що в її обов’язки входить приготування чаю та кави відвідувачам, видача квитків відвідувачам, прибирання в кінці зміни каси та санвузлів. Умови праці її задовільнили і вона влаштувалась працювати підмінним касиром. В зазначеному закладі встигла пропрацювати всього два дні.

Дослідивши зібрані по справі докази суд прийшов до висновку, що участь особи у скоєнні злочину в якому вона обвинувачується органами досудового слідства не знайшла свого підтвердження. Пояснення обвинуваченої стороною обвинувачення не тільки не спростовані, а й об’єктивно підтверджуються іншими доказами.

Вироком Конотопського міськрайонного суду Сумської області від 29.01.2020 в кримінальному провадженні №577/4782/18, пров. №1кп/577/48/20 обвинувачену було визнано невинуватою у пред’явленому обвинуваченні за частиною першою статті 203-2 Кримінального кодексу України та виправдано.

Вирок суду не набрав законної сили.

За повідомленням прес-служби суду