Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід колишній першій заступниці міністра юстиції

04 лютого 2020, 15:19

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід колишній першій заступниці міністра юстиції у вигляді застави у розмірі 7 млн гривень. Також на підозрювану покладено обов’язки: прибувати до слідчого (детектива), прокурора та суду за першим викликом; повідомляти слідчого (детектива), прокурора або суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками у кримінальному провадженні; здати органам Державної міграційної служби України паспорти для виїзду за кордон.

Нагадаємо, працівники Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру шістьом особам у справі "Золотий Мандарин Ойл", серед яких і експерша заступниця міністра юстиції. Дії підозрюваної кваліфіковано за частиною другою статті 28, частиною другою статті 364, частиною п'ятою статті 191, частиною третьою статті 209, частиною першою статті 357 Кримінального кодексу України.

За версією правоохоронних органів, діями підозрюваних завдано збитків Державному бюджету на понад 54 млн грн.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду