Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівники правоохоронних структур Рівненщини обговорили спільний алгоритм дій із забезпечення безпеки громадян у судах

04 лютого 2020, 16:22

Сьогодні, 4 лютого, у Рівному відбулася спільна нарада за участю керівників управлінь Служби судової охорони, Національної поліції України, Патрульної поліції, Національної гвардії України та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

- За час функціонування Служби судової охорони в судах Рівненської області ми побачили низку проблем, які необхідно обговорити та розв’язати колегіально, адже безпека громадян є нашим спільним обов’язком, - наголосив начальник Територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області полковник Служби судової охорони Віктор Мороз, який став ініціатором проведення наради.

Учасники наради обговорили питання взаємного інформування та спільних дій у разі розгляду резонансних справ у судах, порядку документування правопорушень і розмежування функцій поліції та Служби. Також обговорювалися дії правоохоронців під час конвоювання затриманих та забезпечення необхідних умов для гарантування безпеки проведення таких заходів.

Ще одне важливе питання, яке обговорили учасники наради, стосувалося  організації безпеки дорожнього руху поблизу судових установ у разі можливого виникнення надзвичайних ситуацій.

Учасники наради підтримали пропозиції щодо розроблення спільної інструкції,  а також проведення масштабних тактичних занять із залученням усіх правоохоронних структур області для ефективного відпрацювання можливих нештатних ситуацій у судах.

Підсумовуючи результати спільної зустрічі, полковник Служби судової охорони Віктор Мороз наголосив на значущості отриманої інформації та подальшої співпраці задля гарантування безпеки учасників судового процесу.

За повідомленням прес-служби ССО