Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Великої Палати Верховного Суду поскаржилися на дії позивача у справі

04 лютого 2020, 17:33

Судді Великої Палати Верховного Суду Антонюк Наталія Олегівна, Анцупова Тетяна Олександрівна, Бакуліна Світлана Віталіївна, Британчук Володимир Васильович, Власов Юрій Леонідович, Гриців Михайло Іванович, Гудима Дмитро Анатолійович, Єленіна Жанна Миколаївна, Золотніков Олександр Сергійович, Кібенко Олена Рувімівна, Князєв Всеволод Сергійович, Лобойко Леонід Миколайович, Лященко Наталія Павлівна, Прокопенко Олександр Борисович, Рогач Лариса Іванівна, Ситнік Олена Миколаївна, Ткачук Олег Степанович, Уркевич Віталій Юрійович та Яновська Олександра Григорівна повідомляють, що у провадженні Великої Палати Верховного Суду знаходиться справа за адміністративним позовом до Вищої ради юстиції (правонаступник – Вища рада правосуддя), Верховної Ради України про скасування рішення й зобов’язання вчинити дії, визнання протиправною й нечинною постанови в частині.

Судді інформують, що 21 січня 2020 року до Великої Палати Верховного Суду надійшло клопотання про зупинення провадження у справі. На обґрунтування клопотання позивач зазначив, що у зв’язку із загрозою його життю вбивством 9 грудня 2019 року він звернувся до Генерального прокурора з проханням надати йому державну охорону та усунути перешкоди під час розслідування вчиненого щодо нього злочину за статтею 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Як вказано у повідомленні, ухвалою від 23 січня 2020 року Велика Палата Верховного Суду відмовила у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі.

Водночас під час його розгляду судді Великої Палати Верховного Суду дійшли висновку про необхідність звернутися з повідомленням про втручання в їх діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя до ВРП та до Генерального прокурора.

Так, у своєму клопотанні про зупинення провадження у справі громадянин зазначив, що у провадженні Генеральної прокуратури знаходиться його заява про вчинення щодо нього злочину суддями Великої Палати Верховного Суду та членами ВРП. При цьому особа зазначає, що «існує реальна загроза його життю під час розгляду справи в суді як з боку суду – Великої Палати Верховного Суду, так і відповідача – Вищої ради правосуддя», що унеможливлює, на його думку, участь позивача та його представника у розгляді справи.

Судді Великої Палати Верховного Суду зазначають, що таке клопотання спрямоване спонукати їх до ухвалення судового рішення на користь позивача в цій справі та вважають дії позивача втручанням у їх діяльність щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України