Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував містобудівні умови та обмеження ПП «Озерна алея»

05 лютого 2020, 08:45

Колегія суддів Восьмого ААС задовольнила апеляційну скаргу Департаменту ДАБІ у Львівській області на рішення Львівського ОАС від 27 травня 2019 року у справі за позовом Приватного підприємства «Озерна алея», та залишила у силі рішення Департаменту ДАБІ у Львівській області № 64-мб від 07 серпня 2018 року «Про скасування містобудівних умов та обмеження для проектування об`єкту будівництва на будівництво спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями, підземним паркінгом та об`єктами громадського призначення на вул. Володимира Великого, 2-А» (затверджені рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 06 липня 2018 року №721).

Апеляційний суд дійшов висновку, що містобудівні умови та обмеження і наміри забудови, видані ПП «Озерна алея», не відповідають функціональному призначенню та вимогам до забудови, які встановлені у генеральному плані та у плані зонування території. Земельна ділянка, на якій заплановано будівництво, віднесена до зони Г-2 (торговельно-ділові зони районного рівня – зони центрів обслуговування і комерційної діяльності районного і місцевого значення), в той час як у цілях забудови її функціональне призначення змінювалося на зону Ж-4 (зона змішаної багатоповерхової житлової забудови та громадської забудови).

Суд наголосив, що виконавчий комітет міської ради не має права змінювати цільове призначення земельної ділянки у детальному плані території без внесення відповідних змін у план зонування території та генеральний план як містобудівні документи вищої юридичної сили, оскільки останні затверджуються рішенням сесії міської ради.

Нагадаємо, рішенням Львівського ОАС від 27 травня 2019 року позов ПП «Озерна алея» було задоволено повністю, визнано протиправним та скасовано оскаржуване рішення № 64-мб. Апеляційна скарга Департаменту ДАБІ у Львівській області на рішення суду першої інстанції грунтувалася на тому, що містобудівні умови та обмеження, які затверджені рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №721 від 06 липня 2018 року, не відповідають містобудівній документації на місцевому рівні – генеральному плану та плану зонування території.

Постанова у справі № 1.380.2019.000591 доступна у ЄДРСР за посиланням

За повідомленням прес-служби суду