Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вісім тисяч гривень моральної шкоди має сплатити пенсіонерка сусідці, яку побила

20 лютого 2020, 15:17

«Визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, та призначити покарання у виді штрафу в розмірі п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. Цивільний позов задовольнити частково. Стягнути з Б. 8000 грн. моральної шкоди»,– такий вирок ухвалив Полонський районний суд пенсіонерці з Полонського району.

Торік у вересні в с.Новоселиця жінка прийшла сваритися до сусідки через її курей, що гуляли в неї на подвір’ї. І у ході конфлікту кілька разів спочатку рукою, потім лопатою вдарила господиню, котра в цей час тримала малолітню доньку на руках.

Медики діагностували у потерпілої більше десятка крововиливів і саден, які за своїм характером відносяться до тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості.

Правоохоронці кваліфікували дії пенсіонерки як кримінальне правопорушення, передбачене частиною1 статті 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження.

У суді обвинувачена вини не визнала, сказала, що сусідки не била, а от та її ображала і вдарила палкою.  

«Суд не приймає до уваги показання щодо ненанесення нею ударів, оскільки така її версія спростовуються доказами, які в своїй сукупності узгоджуються між собою та з достовірністю підтверджують факт, що обвинувачена умисно заподіяла потерпілій тілесні ушкодження», – констатує Полонський районний суд.

Потерпіла жінка також заявила у справі цивільний позов і просила стягнути з кривдниці 100 тисяч гривень моральної шкоди.

«Визначаючи розмір грошового відшкодування моральної шкоди, суд враховує тяжкість та кількість заподіяних для потерпілої тілесних ушкоджень, глибину фізичних і душевних страждань, яких вона зазнала, їх тривалість, а також інші істотні обставини. На думку суду, керуючись вимогами розумності і справедливості, розмір моральної шкоди слід визначити в сумі 8000 грн», – зазначає суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду