Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув громаді міста Києва земельну ділянку на вул. Малишка, 9-А для облаштування скверу

20 лютого 2020, 16:48

Північний апеляційний господарський суд дійшов висновку про відсутність підстав для скасування рішення Київської міської ради, яким було розірвано договір оренди земельної ділянки на вул. Малишка, 9-А Деснянського району міста Києва, для будівництва житлового будинку. Вказаним рішенням ради, також, надано земельній ділянці статус скверу та доручено Дніпровському КП УЗН Київзеленбуду провести відповідні організаційно-правові заходи щодо благоустрою.

У 2004 Київська міська рада передала Приватному підприємству «Райдуга» в оренду на 5 років земельну ділянку по вул. Малишка, 9-А у Дніпровському районі міста Києва площею 0,04513 га, для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з вбудовано-прибудованим торгівельним комплексом та підземним паркінгом. На виконання вказаного рішення укладено відповідний договір оренди, строк якого в подальшому було поновлено на 10 років.

У 2018 році на пленарному засіданні VI сесії VIII скликання Київської міської ради прийнято рішення №807/4871 про розірвання договору оренди, у зв’язку з використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням, що є порушенням норм Земельного кодексу України.

Відповідно до зазначеного рішення, також, земельній ділянці на вул. Малишка, 9-А, надано статус скверу, включено до переліку скверів Дніпровського району та доручено Комунальному підприємству з утримання зелених насаджень Дніпровського району міста Києва здійснити відповідні організаційно-правові заходи щодо благоустрою цієї земельної ділянки.

ПП «Райдуга» звернулося до господарського суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київської міської ради щодо розірвання договору оренди земельної ділянки.

Господарський суд міста Києва у задоволенні позову підприємства відмовив повністю.

Не погоджуючись із рішенням суду, ПП «Райдуга» звернулося Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просило скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове про задоволення позову.

19 лютого 2020 судом було закінчено розгляд вказаної справи в апеляційному провадженні, оголошено вступну та резолютивну частини постанови суду.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду постановила відмовити ПП «Райдуга» у задоволенні апеляційної скарги та залишити рішення Господарського суду міста Києва без змін.

З повним текстом постанови можна буде ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - 910/12489/18.

 

За повідомленням прес-служби суду