Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням військового комісара в спробі отримання неправомірної вигоди

21 лютого 2020, 12:15

21 лютого 2020 року у Скадовському районному суді Херсонської області  відбулося підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням військового комісару Скадовського районного військового комісаріату Херсонської області за частиною другою статті 15 частиною третьою статті  368 Кримінального кодексу України (закінчений замах на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

У підготовчому судовому засіданні прокурор просив призначити судове засідання. Один з захисників заявив клопотання про  повернення обвинувального акту прокурору. Другий захисник та обвинувачений підтримали це клопотання.

Суд, заслухавши думку учасників підготовчого судового розгляду, прийшов до висновків, що обвинувальний акт складений у відповідності з вимогами Кримінального процесуального кодексу України і поверненню прокурору не підлягає.

«Посилання захисту, що старший групи прокурорів має іншу думку щодо призначення справи до судового розгляду є лише припущенням. Щодо невірного викладення фактичних обставин кримінального правопорушення у обвинувальному акті, то слід зазначити, що відповідно до п.5 ч.2 ст. 291 КПК України, обвинувальний акт має містити такі відомості: виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення. Таким чином обвинувальний акт повинен містити виклад фактичних обставин які прокурор вважає доведеним. Незгода сторони кримінального провадження з викладом фактичних обставин не є підставою для повернення обвинувального акту прокурору, а є предметом доказування безпосередньо під час судового розгляду» - зазначено в ухвалі суду.

Судове засідання у справі призначено на 11 годину 28 лютого 2020 року.

З  текстом ухвали можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 663/3790/19.

Для довідок

Органами досудового слідства військовий комісар Скадовського районного військового комісаріату Херсонської області обвинувачується у тому, що  у червні 2018 року він висунув громадянину Н. усну пропозицію щодо передачі йому у якості неправомірної вигоди двох термосів харчових (армійських) «ТВН-12» за не включення громадянина Н. до списку осіб, залучених до навчальних зборів, які були заплановані на вересень 2018 року. На що останній погодився. Вказані термоси обвинувачений безпосередньо не одержав, вони були вилучені працівниками правоохоронних органів у ході проведення слідчих дій.

За повідомленням прес-служби суду