Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід посадовцю «Одеського припортового заводу»

10 березня 2020, 14:10

6 березня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід начальникові відділу експортних поставок та збуту ПАТ «Одеський припортовий завод» у вигляді застави в розмірі 630 тис 600 грн. Він також зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет).

На підозрюваного покладено додаткові обов’язки: не відлучатися з міста Южне Одеської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон.

Термін дії – до 4 травня 2020 року включно.

Начальника відділу експортних поставок та збуду ПАТ «Одеський припортовий завод», разом із трьома особами, підозрюють у розтраті 93,3 млн грн, а їх дії кваліфіковано за частиною другою статті 28, частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України.
За версією слідства, у 2015 році, підозрювані організували схему, за якою «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових.

Нагадаємо, раніше ВАКС обрав запобіжний захід заступникові директора «Одеського припортового заводу» (https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/904968/).

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду