Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років за ґратами проведе чоловік за вбивство дружини через ревнощі

10 березня 2020, 16:31

Колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу ухвалила вирок 46-річному чоловікові, обвинуваченому в умисному вбивстві дружини (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що в кінці березня 2019 року, обвинувачений вирішив навідатися до своєї дружини, з якою вони перебували на стадії припинення шлюбних відносин за її ініціативою. Жінка не бажаючи впускати чоловіка до свого помешкання, вийшла поспілкуватися з ним у під’їзд та вони разом зайшли до ліфта. В кабіні ліфта чоловік влаштував жінці сварку на фоні ревнощів. Бажаючи настання смерті своєї дружини, обвинувачений наніс їй не менше 10 ножових поранень в область грудної клітини, живота та правої руки. Коли ж остання намагалася вибігти з кабіни ліфта, обвинувачений завдав жінці ще 2 удари ножем в передпліччя та спину. Після чого чоловік покинув місце скоєння злочину, а потерпіла дійшла до коридору своєї квартири, де впала на підлогу та від отриманих ножових поранень померла.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєному вбивстві.

Враховуючи обтяжуючу обставину – вчинення злочину щодо подружжя та відсутність щирого каяття у вчиненому, колегія суддів призначила обвинуваченому покарання у виді 12 років позбавлення волі. Також, колегія суддів частково задовольнила цивільний позов потерпілого – батька вбитої і ухвалила стягнути з обвинуваченого 800 тисяч гривень моральної та понад 30 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Нагадаємо, що обвинувачений знаходився у розшуку та був виявлений у лікарні майже через 2 місяці після скоєння злочину. Як виявилося, в квітні 2019 року його знайшли без свідомості біля монастиря, в якому він приховувався.  Його було доставлено до лікарні, де йому ампутували обидві ноги через утворенні через обмороження гангрени. Пізніше одна з медсестер його впізнала як розшукуваного чоловіка та повідомила до поліції.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №212/6251/19.

Вирок суду від 5 березня 2020 року.

 

За повідомленням прес-служби суду