Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав незаконним встановлення тарифу у розмірі 9 гривень за проїзд у міському автобусі в Дніпрі

10 березня 2020, 17:14

10 березня 2020 року колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду визнала незаконним пункт рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради, який встановлює вартість проїзду у розмірі 9 гривень на міському автобусному маршруті № 9. У решті рішення виконкому залишено без змін.

Нагадаємо, що у червні 2019 року виконком Дніпровської міської ради прийняв рішення про встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Громадська організація «Платформа Громадський Контроль» звернулася до суду та просила визнати рішення про підвищення вартості проїзду незаконним, адже воно прийняте з порушеннями норм та законів.

Суд першої інстанції тоді дійшов висновку, що рішення про підвищення вартості проїзду на певних маршрутах є незаконним та підлягає скасуванню, адже порушена процедура його прийняття.

Виконавчий комітет Дніпровської міської ради разом з 2 компаніями-перевізниками подали апеляційні скарги, бо не погодилися з рішенням суду.

Розглянувши справу у відкритому судовому засіданні, за участю громадськості та представників засобів масової інформації, судді Третього апеляційного адміністративного суду ухвалили апеляційні скарги виконкому міськради та перевізників задовольнити частково, а рішення суду першої інстанції скасувати.

ТААС визнав протиправним пункт 2 Рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради «Про встановлення граничних тарифів на послуги з перевезення пасажирів та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Дніпрі», який встановлює граничний тариф на проїзд та перевезення багажу на міському автобусному маршруті № 9 на рівні 9 гривень.

Цей пункт скасовано у зв’язку з тим, що він був відсутній у відповідному проекті регуляторного акту, який було опубліковано у друкованому засобі масової інформації Дніпровської міської ради. Інші пункти рішення, а саме ті, що встановлюють вартість проїзду на інші автобусні маршрути загального користування, визнані законними та такими, що прийняті згідно із чинним законодавством та дотримані всі норми щодо встановлення цього граничного тарифу.

 

За повідомленням прес-служби суду