Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За грубе порушення правил рибальства особу притягнуто до адміністративної відповідальності

11 березня 2020, 15:21

10 березня 2020 року Скадовський районний суд Херсонської області визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства - рибальство із застосуванням промислових знарядь лову особою, яка не має дозволу на промисел), застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 грн. з конфіскацією знарядь лову та незаконно добутих водних живих ресурсів. Також суд стягнув з правопорушника заподіяну шкоду рибному господарству України в розмірі 2023 грн. на користь держави.

Згідно із протоколом про адміністративне правопорушення 4 січня 2020 року, о 13:10 год. в ході рибоохоронного рейду спільно з Державною прикордонною службою ВПС «Скадовськ» у Джарилгацькій затокі Чорного моря в районі смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області був виявлений громадянин при виході із затоки в брід, де здійснював лов водних біоресурсів промисловим знаряддям лову, не маючи на лов відповідного дозволу.

При огляді у порушника виявлено: 1) ятеря креветочні – 8 одиниць; 2) креветка – 1700 екземплярів. Громадянин застосував заборонене знаряддя лову та завдав шкоди рибному господарству України на суму 2023 грн. згідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 року №1209.

Своїми діями громадянин, порушив вимоги пункту 3.15. Правил любительського та спортивного рибальства, статтю 63 Закону України “Про тваринний світ”, за що передбачена відповідальність за частиною 4 статті 85 КУпАП.

У судовому засіданні чоловік вину визнав, з викладеними в протоколі обставинами погодився, в скоєному щиро розкаявся.

Суд, дослідив всі обставини та матеріали справи та призначив покарання у межах санкції частини четвертої статті 85 КУпАП, врахувавши особу правопорушника, щире каяття, що є обставиною, яка пом’якшує покарання та відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Також, правопорушнику доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп.

З повним текстом постанови можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 663/509/20.

Додатково: за результатами статистичної звітності, у 2019 розі за статтею 85 КУпАП (порушення правил використання об’єктів тваринного світу) до адміністративної відповідальності було притягнуто 33 особи.

 

За повідомленням прес-служби суду