Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа про замах на вбивство та підпал: ухвалено вирок суду

11 березня 2020, 17:02

11 березня 2020 року колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області завершила дослідження матеріалів кримінального провадження за обвинуваченням громадянина К. Дії чоловіка кваліфіковано за частиною другою статті 15, частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (закінчений замах на вчинення умисного вбивства, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі), частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу).

Вироком суду громадянина К. визнано винуватим у вчиненні злочинів за частиною другою статті 15, частиною першою статті 115 та частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі.

До призначеного судом покарання за даним вироком частково приєднано невідбуту частину покарання за вироком іншого суду від 30 квітня 2014 року за частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України у виді трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та остаточно до відбування призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 9 місяців з конфіскацією майна.

На момент вчинення злочину громадянин К. відбував покарання у виправному центрі. Відповідно до матеріалів справи 19 березня 2019 року близько 11:00 громадянин К. мав виконувати роботи з благоустрою на території Державної установи «Ширяївський виправний центр (№111), однак самовільно залишив територію, де працював, проник до домоволодіння  потерпілої  особи, де між ними виник конфлікт.

За три дні потерпіла повідомила про конфлікт працівників виправного центру.

Дізнавшись, що потерпіла поскаржилась на нього, громадянин К. вирішив помститися. Того ж дня він знову утік із території виправного центру та попрямував до помешкання жінки.

Приблизно о 17:15 громадянин К., збивши навісний запираючий пристрій з вхідних дверей, увійшов до кімнати будинку, де була потрепіла. Чоловік почав голосно кричати, вимагав пояснень щодо її скарг до адміністрації виправного центру, а потім напавши ззаду, намагався задушити жінку. Потерпіла  старалася чинити опір. У процесі боротьби потерпіла впала на підлогу, почала задихатися та втратила свідомість. Побачивши, що  жінка не подає ознак життя, чоловік вирішив приховати свої протиправні дії та підпалив будинок. 

Нападник утік з місця злочину, а потерпіла оговталася, самотужки вибралась з будинку і покликала на допомогу односельців.

Пошук процесуальних рішень у цій справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за  518/1043/19

Вирок суду не набрав законної сили. 

За повідомленням прес-служби суду