Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітники Служби судової охорони разом з Нацгвардійцями відбили “штурм” Вищого антикорупційного суду

12 березня 2020, 14:25

Сьогодні, 12 березня, на базі Вищого антикорупційного суду пройшли спільні тактико-спеціальні заняття Національної гвардії України, Головного управління Національної поліції в м. Києві та Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області.

Головна мета проведення заходу полягала в удосконаленні практичних навичок представників різних силових структур у разі виникнення нештатних ситуацій у приміщеннях судових установ та на прилеглій до них території.

Зокрема, відпрацювали реагування на умовні масові заворушення в залі судових засідань та злагодженість дій із метою припинення правопорушень, забезпечення захисту суддів й учасників судового процесу.

 Також учасники навчань удосконалювали навички в разі виникнення масових заворушень на прилеглій до судової установи території. Зокрема, у разі ускладнення обстановки із застосуванням димових шашок, блокування центрального входу до суду та спецавтомобіля агресивно налаштованими громадянами під час виїзду його зі спецмайданчика.

Керівництво навчань постійно ускладнювало обстановку новими ввідними.  

До навчань були залучені також працівники Вищого антикорупційного суду, які активно долучилися до організації евакуації персоналу та відвідувачів установи, деблокування приміщень суду.

Як повідомив начальник Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області полковник Служби судової охорони Ігор Коваленко, до тренування було залучено понад сто гвардійців, поліцейських та співробітників Служби судової охорони, спеціальна техніка та спорядження.

- Подібні тренування підвищують боєздатність і злагодженість силових структур у протистоянні порушникам громадського порядку. Сьогодні ми ще раз продемонстрували здатність розв’язувати конфліктні ситуації, які можуть виникати в судових органах та установах столичного регіону, - зазначив полковник Служби судової охорони Ігор Коваленко.

За повідомленням прес-служби ССО