Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінку визнано винуватою за невиконання батьківських обов`язків

16 березня 2020, 15:15

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області громадянка Д. визнана винуватою у вчиненні правопорушення, передбаченого  частиною першою статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

 Д. ухилялася від виконання покладених на неї батьківських обов`язків по відношенню до сина, а саме: не забезпечила необхідних умов проживання та виховання, так як систематично вживає алкогольні напої, не доглядає за дитиною, в будинку брудно.

У судовому засіданні Д. вину визнала, щиро розкаялась. Пояснила, що свою поведінку намагається виправити, алкоголем не зловживає та на даний час проходить лікування в центрі реабілітації.

Призначаючи адміністративне стягнення, відповідно до частини другої статті 33 КУпАП суд врахував характер вчиненого діяння, особу порушниці, ступінь її вини, розкаяння у скоєному. Зважаючи на несприятливий майновий стан порушниці, зміну поведінки останньої на час слухання справи, суд вважає за можливе призначити Д. адміністративне у виді попередження.

Суд визнав  Д. винуватою у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 184 КУпАП, та застосував до Д. адміністративне стягнення у виді попередження.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду  протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом рішення можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду