Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок розповсюджувачу дитячої порнографії

17 березня 2020, 15:40

В березні 2020 року Херсонським міським судом Херсонської області ухвалено вирок, яким чоловіка визнано винним за зберігання та розповсюдження дитячої порнографії.

Як встановив суд, 36-річний чоловік упродовж року займався розповсюдженням відеопродукції порнографічного характеру, що містить дитячу порнографію, шляхом завантаження відеофайлів в мережу Інтернет.

Злочинну діяльність чоловік здійснював із власного комп’ютера, на якому зберігав та розповсюджував заборонену законодавством продукцію.

Суд кваліфікував дії особи за частиною четвертою статті 301 Кримінального кодексу України як зберігання з метою розповсюдження та розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру, що містить дитячу порнографію.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений винуватість у пред’явленому йому обвинуваченні визнав повністю, фактичні обставини справи не оспорив.

Суд, враховуючи всі обставини справи, визнав особу винним в пред’явленому обвинуваченні та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на  5  років, з іспитовим строком на 2 роки з покладенням на нього обов’язків періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи.

Судом також було застосовано спеціальну конфіскацію майна- комп’ютера й комп’ютерного обладнання.

За повідомленням прес-служби суду