Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомила, що до НАБУ звернулися із неправдивим повідомленням щодо неї

18 березня 2020, 18:39

Суддя Ічнянського районного суду Чернігівської області Карапиш Тетяна Володимирівна повідомила, що у її провадженні перебуває цивільна справа за позовом до Ічнянської міської ради Чернігівської області про визнання права власності на нерухоме майно, рішення у якій на даний час не ухвалено.

Суддя Карапиш Т.В. повідомляє, що адвокат (який у минулому обіймав посаду прокурора) та фізична особа–мешканець у справі, які мають з нею «неприязні відносини», за попередньою змовою звернулись до Національного антикорупційного бюро України із завідомо неправдивим, на її думку, повідомленням про вчинення суддею кримінального правопорушення.  

З метою створення штучних доказів, як вважає суддя, вони запропонували НАБУ допитати в якості свідка позивача у вказаній справі та надати завідомо неправдиве показання органу досудового розслідування з обвинуваченням судді зі штучним створенням доказів обвинувачення.    

Карапиш Т.В. інформує, що такі неправдиві показання як свідка позивач у справі надав НАБУ після того як вона розглядала справу за позовом до Ічнянської міської ради про визнання права власності на нерухоме майно та допитувала в судовому засіданні як свідка в.о. старости Щурівського Старостинського округу Ічнянської міської ради, на території якого знаходиться господарське підприємство, та виявила ознаки неправомірних дій посадових осіб щодо надання свідоцтва на отримання майна КСП «Щурівське».

Суддя Карапиш Т.В. повідомила, що «останній надав неправдиві показання як свідок органу досудового слідства з помсти, … намагався спонукати мене до ухвалення певного судового рішення або ж для передачі справи іншому судді». Суддя також наголошує: «Раніше з позивачем у справі ніяких відносин, як судді, у мене не було».

У судове засідання у вказаній справі жодного разу він не з’являвся, за його дорученням в справі приймав участь адвокат, відводу їй не заявляли, – вказано у повідомленні.

Карапиш Т.В. зазначає, що вказані дії були здійснені достовірно знаючи, що у її провадженні знаходиться вказана цивільна справа, у якій громадянин є позивачем, з метою подальшої дискредитації суду, її як судді та щоб вплинути на безсторонність суду для винесення завідомо неправдивого рішення.

У повідомленні висловлено прохання вважати звернення повідомленням про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя та вжити передбачених чинним законодавством заходів щодо усунення та запобігання втручанню у здійснення правосуддя головуючої судді Ічнянського районного суду Чернігівської області Карапиш Тетяни Володимирівни зі сторони позивача у справі.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

©Прес-центр судової влади України