Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 тисяч гривень штрафу за порушення умов карантину у місті Слов’янську,- постанова суду

25 березня 2020, 11:49

23 березня 2020 року Слов’янським мськрайонним судом Донецької області була розглянута справа за порушення правил карантину.

Судом  встановлено, що громадянка Ч., 19 березня 2020 року  у магазині «Росія», який розташований у м. Слов’янську, здійснила торгівлю риболовецьким приладдям, тим самим вчинила адміністративне правопорушення передбачене статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей)  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні  гр. Ч. свою провину визнала повністю.

За результатами розгляду справи, особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого статтею 443 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративний штраф на користь держави у розмірі 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 2 протоколу № 9 засідання Слов’янської міської постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17 березня 2020 року «Про посилення заходів щодо недопущення поширення випадків захворювань населення коронавірусом СОVID-19 на території м. Слов’янськ» заборонено з 00:01 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року  роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. Припинено роботу усіх закладів торгівлі, окрім тих, що реалізують продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію, ліки і товари медичного призначення, пальне, засоби зв’язку. Встановлено, що заборона стосується усіх суб’єктів підприємницької діяльності, у тому числі магазинів та речових ринків, перукарень, салонів краси, фітнес-клубів, тренажерних та спортивних залів, басейнів, лазневих комплексів, майстерень з ремонту, навчальних центрів, розважальних закладів, молодіжних центрів тощо.

За повідомленням прес-служби суду