Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк досудового розслідування у справі екс-голови Чернівецької облради та бізнесмена

27 березня 2020, 17:13

У п’ятницю, 27 березня 2020 року, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання щодо продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови Чернівецької обласної ради та бізнесмена. Суддя ухвалила продовжити строк досудового розслідування до 6 місяців, тобто до 4 серпня 2020 року.

Нагадаємо, за матеріалами слідства встановлено, що в липні 2019 року голова Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.
У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, посадовець отримав частину коштів у сумі 180 тис. доларів США. Правоохоронні органи повідомили про підозру голові Чернівецької облради за частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України, а дії підприємця кваліфіковано за частиною четвертою статті 369 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За повідомленням прес-служби суду