Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Замість азартних ігор - ув’язнення та штраф

08 квітня 2020, 11:30

Саме так закінчилася спроба чернівчанина налагодити незаконний гральний бізнес та отримати підтримку правоохоронців у безперешкодній діяльності заборонених інтерактивних закладів.
Чернівецький апеляційний суд відхилив доводи апеляційної скарги захисника обвинуваченого та залишив без змін вирок Глибоцького районного суду Чернівецької області, яким 32-річного жителя обласного центру Г. було засуджено до 4 років позбавлення волі без конфіскації майна за організацію незаконного грального бізнесу та присуджено штраф в розмірі 340 000 грн. за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі.
В судовому засіданні обвинувачений та його захисник надали свої пояснення. Перевірив матеріали кримінального провадження в межах поданої апеляційної скарги та обговорив її доводи, заслухав думку прокурора та Г. в останньому слові, колегія суддів погодилася з висновком суду першої інстанції про винуватість обвинуваченого у скоєнні інкримінованих йому злочинів.
У 2016-2017 роках чоловік незаконно організував гральний бізнес у с.Клішківці Хотинського району та в с.Тереблече Глибоцького району. Для цього він орендував приміщення, провів там ремонтні роботи та підключив заклади до мережі Інтернет. Після розміщення меблів з необхідним комп’ютерним обладнанням, він за власні кошти купив електронні засоби внесення ставок та найняв працівників, надавши таким чином всім бажаючим цілодобовий вільний доступ до комп’ютерних симуляторів.
В червні 2017 року, маючи на меті налагодження безперешкодної співпраці з працівниками поліції, він звернувся до начальника Глибоцького районного відділення поліції та запропонував йому щомісячно сплачувати 5 000 грн., пообіцявши зробити першу виплату в останні числа липня.
Однак цей задум так і не був реалізований, оскільки про запропонований хабар посадовець повідомив керівництво ГУНП в Чернівецькій області.
Наприкінці липня того ж року організатор інтерактивних закладів був затриманий в кабінеті посадовця одразу після передачі грошей.
Винуватість правопорушника повністю доведена дослідженими доказами.

За повідомленням прес-служби суду