Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 10 тис. грн штрафу сплатить працівник черкаської кримінально-виконавчої установи за керування автомобілем напідпитку

14 квітня 2020, 09:22

Поліцейськими під час патрулювання в місті Черкаси зупинено водія, який керував транспортним засобом, у якого не світився в темну пору доби лівий задній габарит та не працювала підсвітка державного номера. Як наслідок – виявлено кермувальника ще й з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Після встановлення особи водія стало зрозуміло, що ним виявився працівник місцевої кримінально-виконавчої установи.

9 квітня 2020 року Придніпровським районним судом міста Черкаси остаточно надано правову оцінку діям правопорушника.

В ході розгляду провадження суд дослідив відеозаписи із реєстратора, встановленого на службовому автомобілі патрульної поліції, та нагрудного реєстратора поліцейського, встановивши факт керування транспортним засобом саме винуватою особою, тим самим виключивши можливість перебування за кермом автомобіля іншої особи.

Варто зазначити, що зміст відеозапису допоміг підтвердити правильність порядку проведення поліцейськими огляду водія на стан сп’яніння, оскільки останній на неодноразові пропозиції  працівників поліції пройти огляд на місці зупинки транспортного засобу за допомогою спеціального технічного пристрою відмовився. Аналогічна реакція спостерігалася і на пропозицію пройти огляд на стан сп’яніння у закладі охорони здоров’я.

Зібраними по справі доказами підтверджено вину водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП, та накладено штраф у сумі 10 200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік, стягненням судового збору на користь держави в сумі 420,40 грн.

Судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше з судовим рішенням у справі № 711/665/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду