Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ладижинський міський суд закрив провадження у справі стосовно продавчині кави за порушення правил карантину

14 квітня 2020, 10:06

За відсутністю складу правопорушення судом закрито провадження по адміністративній справі про порушення правил карантину.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, громадянка здійснювала господарську діяльність в кіоску, а саме здійснювала торгівлю кавою, чим порушила вимоги п.п.3 п.2 Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 та тим самим вчинила адміністративне правопорушення передбачене статтею 44-3 КУпАП.

Приписами статті 62 Конституції України встановлено, що обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

В судовому засіданні встановлено, що працівниками поліції не встановлено особу відвідувача, яка нібито придбала каву, а також не встановлено особу, яка здійснювала продаж кави у кіоску. На доведеність вини не надано жодних доказів, немає свідків-покупців, факт продажу товарів жодним чином не зафіксований. Разом з цим відкриті двері кіоску не можуть свідчити про здійснення прийому відвідувачів з метою торгівлі та слугувати переконливим і достатнім доказом порушення правил карантину.

Судді Ладижинського міського суду розділяють думку законодавця щодо необхідності притягнення до відповідальності тих підприємців, що порушують обмеження, які встановлені під час карантину. Однак суд стоїть на захисті прав всіх осіб, і без належних та допустимих доказів жодна особа не може бути притягнена до адміністративної відповідальності.

Постанова набрала законної сили. З її текстом  можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № справи 135/442/20.

За повідомленням прес-служби суду