Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у побитті поліцейського у місті Біляївка взято під варту

14 квітня 2020, 10:37

13 квітня 2020 року Біляївський районний суд Одеської області, задовольнив клопотання слідчого СВ Біляївського ВП ГУ НП в Одеській області та застосував до громадянина Т. (1992 року народження), підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ОСІ.

Строк дії ухвали – 60 днів з дня та часу затримання підозрюваного Т. - з 12 квітня 2020 року з 21:10 до 10 червня 2020 року.

Довідково: відповідно до матеріалів клопотання, 12 квітня 2020 року, поліцейський сектору реагування патрульної поліції Біляївського ВП ГУНП в Одеській області підполковник поліції Ш., разом з поліцейським сектору реагування патрульної поліції старшим сержантом поліції В., перебуваючи на службі на службовому автомобілі, патрулюючи територію обслуговування Біляївського ВП ГУНП в Одеській області, а саме м. Біляївка, Одеської області, приблизно о 20 годині 45 хвилин на перехресті вулиць Заводська – Отамана Головатого в м. Біляївка помітили групу осіб, які в порушення Постанови КМУ №211 від 11 березня 2020 року, перебували на вулиці без медичних масок, поліцейський Ш. вийшов зі службового автомобілю, щоб зробити зауваження вказаним особам. В цей час до працівників поліції підійшов громадянин Т., який демонструючи зухвалість та непокору законним вимогам працівника поліції, прагнучи самоутвердитись за рахунок приниження та протиставлення себе працівникам поліції, почав виражатися в бік поліцейських нецензурною лайкою після чого наніс удар кулаком правої руки в область обличчя поліцейському Ш., після чого нехтуючи вимоги поліцейського, щодо виконання певних дій, діючи зухвало, підозрюваний Т. наніс поліцейському Ш. удар головою в область обличчя останнього, у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, неодноразово намагався вступати в бійку, в результаті чого здійснював шарпання останнього за верхній одяг та виражався на його адресу нецензурною лайкою, погрожуючи фізичною розправою. В результаті вказаних дій поліцейський Ш., отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно – мозкової травми, струсу головного мозку, забійної рани нижньої губи.

Громадянин Т. обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочину середньої тяжкості, за який йому може бути призначене покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

За повідомленням прес-служби суду