Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя повідомив ВРП про тиск з боку народного депутата України під час розгляду справи за позовом до Виконкому Львівської міської ради

14 квітня 2020, 16:05

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Зіновій Гавдик повідомив про втручання в його діяльність під час розгляду справи за позовом до Виконавчого комітету Львівської міської ради, за участю третьої особи – Львівського комунального підприємства «Зелене місто», про визнання протиправним і скасування рішення.

Зокрема, суддя повідомляє, що 29 січня 2020 року судом задоволено клопотання позивача про забезпечення позову, зупинено дію рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво ЛКП «Зелене місто» механіко-біологічного комплексу перенавантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. …».

Того самого дня судом вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження та здійснено заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Станом на сьогодні судом відкладено підготовче засідання за клопотанням представника позивача у зв’язку із її захворюванням.

Суддя повідомляє, що 27 березня 2020 року на адресу Львівського окружного адміністративного суду надійшло депутатське звернення народного депутата України, яка не є стороною чи учасником зазначеної справи, щодо невиконання ухвали Львівського окружного адміністративного суду у справі від 29 січня 2020 року. Вказане звернення передано судді Гавдику З.В.

Народний депутат у цьому зверненні на підставі статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України», просить:

«1. Розглянути депутатське звернення та зобов’язати суб’єкта владних повноважень – Львівського міського голову, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення у порядку статті 382 Кодексу адміністративного судочинства України та у разі наявності підстав притягнути винних осіб до встановленої законом відповідальності.

  1. Про результати розгляду депутатського звернення, повідомити у строк, встановлений чинним законодавством».

Суддя Гавдик З.В. зазначає, що вказане звернення не узгоджується із вимогами статті 126 Конституції України та статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Крім цього, повідомляє, що Львівський міський голова не є стороною чи учасником зазначеної справи і суд не встановлював судового контролю щодо виконання ухвали суду від 29 січня 2020 року про забезпечення позову.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень судді про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Читайте нас у Telegram

Читайте нас у Facebook

Прес-центр судової влади України