Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок у справі щодо зухвалого нападу на жінку у ліфті житлового будинку

15 квітня 2020, 10:34

10 квітня 2020 року Придніпровським районним судом міста Черкаси визнано винуватим чоловіка, який знову скоїв насильницько-корисливий злочин, вже перебуваючи під слідством за інше злочинне діяння.

Отже, злодій, маючи умисел на відкрите заволодіння чужим майном, одночасно з потерпілою зайшов до ліфта житлового будинку у м. Черкаси. Раптово її відштовхнувши, вихопив з рук сумку (клатч) в якій знаходилися банківські картки,  мобільний телефон та незначна сума готівкою. Із викраденим майном зник та згодом розпорядився на власний розсуд.

Під час досудового розслідування, органами слідства потерпілій повернуто лише розбитий мобільний телефон.

Судом кваліфіковано діяння особи за частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України (Грабіж поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого вчинений повторно) та доведено його винуватість, проти чого він і сам не заперечував.

Суд відреагував на випадок неявки обвинуваченого в судове засідання застосувавши примусовий привід. І тут з’ясувалося, що причиною відсутності його за місцем проживання, стало обрання 23.03.2020 року одним з місцевих судів Чернівецької області запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за вчинення ним злочину на території іншого регіону. Дія запобіжного заходу відносно «гастролера» триває на час ухвалення вироку Придніпровським районним судом м. Черкаси

Варто зазначити, що 12.02.2020 злочинця було вже засуджено Соснівським районним судом міста Черкаси за частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та призначено покарання у виді штрафу в сумі 850.00 грн.

Так, зібраними по справі доказами підтверджено вину особи у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України. На підставі частини четвертої статті 70 Кримінального кодексу України, остаточно призначено покарання у виді  чотирьох років та шести місяців позбавлення волі та стягнуто процесуальні витрати на користь держави в сумі 628.04 грн.

Судове рішення не набрало законної сили.

Детальніше з судовим рішенням у справі № 711/461/20, можна  ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

За повідомленням прес-служби суду