Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Після звернення ВРП відновлено досудове слідство за фактом втручання в роботу судді Козятинського міськрайонного суду Вінницької області Проця В.А.

19 січня 2018, 18:04

Вища рада правосуддя за результатами перевірки повідомлення судді Козятинського міськрайонного суду Вінницької області Проця Віктора Андрійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя  26 жовтня 2017 року ухвалила рішення  № 3465/0/15-17 звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні № 12017020170000932, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Рішення прийнято з огляду на те, що 7 серпня 2017 року на подвір’я житлового будинку, у якому проживає суддя Проць В.А., зайшов  відповідач у цивільній справі, що перебувала у провадженні судді, та повідомив, що отримав документи у вказаній справі (позов і додатки до нього) та хоче поцікавитися майбутнім результатом її розгляду. На пропозицію судді Проця В.А. залишити подвір’я не погодився.

Прокуратура Вінницької області та Калинівська місцева прокуратура Вінницької області повідомили Вищу раду правосуддя, що за вказаним фактом 15 вересня 2017 року СВ Козятинського відділення поліції Калинівського відділу поліції ГУ НП у Вінницькій області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017020170000932 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі Калинівської місцевої прокуратури.

На виконання вказаного рішення Вищу раду правосуддя поінформовано, що за результатами досудового  розслідування слідчим було прийнято  рішення про закриття кримінального  провадження на підставі пункту 2 частини  першої статті 284 Кримінального процесуального кодексу України (закриття кримінального провадження). У зв’язку з неповнотою проведеного досудового розслідування постанову слідчого скасовано, наразі слідство триває.

Читайте також: Як ВРП захищає незалежність суддів

Прес-центр судової влади України