Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дві гривні, дві шоколадні цукерки, вафлі, печиво – ціна життя літнього чоловіка та нажива нападників

26 лютого 2018, 16:26

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було  обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка та жінки, що була раніше судимою за злочини проти власності, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України - розбій, поєднаний з проникненням у житло, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна, що є особливо тяжким злочином.

Так,  у одному із сіл Славутського району, жінка, 1986 року народження та чоловік, 1989 року народження,  зайшли на домогосподарство чоловіка  та, постукавши у вікно, попросили попити води. Власник домоволодіння, подивившись на годинник – було 23-00 год. ночі, відмовився відкрити двері та дати води двом незнайомим  людям. Останні ж на відмову відреагували розбиттям вікна та сказали чоловіку, що розіб’ють усі вікна, якщо той не пустить їх до будинку.

Чоловіку нічого не залишилось, як відкрити двері, та дати води жінці.  Отримавши доступ до будинку, чоловік штовхнув власника будинку,від чого останній впав, після чого власнику було нанесено ще ряд ударів по голові, які були небезпечні для життя в момент заподіяння. На цьому нападники не зупинились, посадили власника будинку на ліжко та почали вимагати гроші, приставляючи кухонного ножа до шиї  і погрожуючи відрізати голову, а також погрожуючи молотком.  Потерпілий  повідомив нападникам, що у нього є лише дві гривні, так як кошти віддає соціальному працівнику.  Нападники забрали тих дві гривні та вирішили заволодіти іншими матеріальними цінностями, зрозумівши, що грошей в чоловіка нема. Так, нападники  не погребували 3 кг цукру, 1 л соняшникової олії, 1 буханкою сірого хліба, 1 пачкою печива, 1 пачкою вафлів, 2 шоколадними цукерками, а також забрали дрібну побутову техніку.

Заволодівши майном, нападники, пригрозивши фізичною розправою у разі повідомлення про вчинення злочину до правоохоронних органів - втекли.

За повідомленням прес-служби суду