Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подільський райсуд міста Києва перевірить належність умов зберігання картини Караваджо «Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди»

27 лютого 2018, 10:26

            Про це йдеться у офіційному повідомлення прес-служби Подільського районного суду міста Києва, оприлюдненому на офіційному веб-сайті суду. Як відомо, з 2013 року в провадженні Подільського районного суду міста Києва перебуває кримінальна справа за обвинуваченням п’яти осіб у вчиненні ряду особливо тяжких злочинів, а саме за ч.5 ст.185 КК України (крадіжка вчинена організованою групою, - карається позбавленням волі до дванадцяти років з конфіскацією майна), ч.2 ст.201 Кримінального Кодексу України (контрабанда, вчинена за попередньою змовою групою осіб, - карається позбавленням волі до дванадцяти років з конфіскацією майна), в тому числі за фактом крадіжки картини Мікеланджело Меризи да Караваджо «Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди».

          Картина Мікеланджело Меризи да Караваджо «Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди», яка визнана речовим доказом у справі перебуває на зберіганні у спеціалізованому реставраційній установі. З метою додаткової перевірки інформації, поширеної в ЗМІ щодо умов зберігання вищевказаного полотна, Подільським районним судом міста Києва направлено запит щодо належних умов зберігання. Долю речового доказу буде вирішено під час прийняття судового рішення по суті розгляду справи.

            Наступне судове засідання у цій справі призначено на 7 березня 2018 року. Справа розглядається у відкритому судовому засіданні. З питань акредитації ЗМІ та отримання додаткової інформації звертайтеся до прес-служби Подільського районного суду міста Києва.

Фото з мережи Інтернет

Прес-центр судової влади України