Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захисники Н.Штепи знову заявили відвід суддям, справу відправлено на авторозподіл

01 березня 2018, 11:26

           Повідомляємо, що 28.02.2018 у складі головуючого судді – Чижиченка Д.В., суддів - Федюшина М.В., Макарова В.О., запасного судді – Васильєвої Н.М. відбулося судове засідання щодо розгляду кримінальної справи № 646/12397/14-к за обвинуваченням Штепи Н.І. у скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 КК України, а саме - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
           В підготовчому судовому засіданні захисниками Тананакіним О.В., Марченком Д.І., Шадріним О.С., заявлено відвід головуючому судді Чижиченку Д.В. та запасному судді Васильєвій Н.М.
           Враховуючи той факт, що слідчим суддею Чижиченком Д.В. 30 червня 2017 року та 14 серпня 2017 року розглядались скарги адвоката Шадріна О.С. в інтересах слідчо – заарештованої Штепи Н.І., та під час розгляду яких вивчалися матеріали особової справи та копії процесуальні документи з матеріалів кримінального провадження, а також Штепа Н.І. при наданні пояснень посилалась  на фактичні обставини справи, заявлені відводи судді Чижиченку Д.В. підлягають задоволенню.
          Також встановлені обставини, які унеможливлюють участь запасного судді Васильєвої Н.М., а саме: вона є особою тимчасово переміщеною з території, яка тимчасово не підконтрольна владі України. За аналогічних обставин, іншими суддями були заявлені самовідводи, які були задоволені. Заяви захисників Тананакіна О.В., Марченка Д.І., Шадріна О.С., про відвід головуючого судді Чижиченка Д.В. та запасного судді – Васильєвої Н.М.  були задоволені. Матеріали справи №646/12397/14-к (провадження 1кп/639/233/18) передано до канцелярії суду для проведення повторного автоматичного розподілу.

За повідомленням прес-служби суду