Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створення нової судової системи в Україні відповідає принципам Ради Європи – спецпредставник Генсека РЄ Режі Брійя

06 липня 2018, 16:35

У Раді Європи відзначають, що процедури, які проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України, високопрофесійні та відповідають принципам роботи РЄ. Про це у коментарі стосовно проміжних результатів судової реформи розповів спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи Режі Брійя. https://www.youtube.com/watch?v=noKjLreVLRE

«Робота Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за останні два роки дуже вражає… Я уважно стежив за роботою та відвідував Комісію декілька разів і також дивився співбесіди на каналі YouTube. Процедура (прим.  конкурс до Верховного Суду), яка була проведена, дуже вражає», повідомив Режі Брійя.

Він підкреслив, що робота Комісії тісно пов’язана з принципами роботи Ради Європи. І після перших двох років такої праці Рада Європи переглядає процедури ВККСУ та надає поради щодо подальшої роботи, зокрема, стосовно кваліфікаційного оцінювання та другого конкурсу до ВС.

«План дій Ради Європи щодо України також пов’язаний з роботою Вищої кваліфікаційної комісії суддів, оскільки у межах цієї роботи було надано декілька висновків стосовно покращення процедури добору суддів», додав Брійя.

«Мені не відомо жодного прецеденту щодо такої процедури (прим. – кваліфікаційне оцінювання суддів) в інших державах-членах Ради Європи, але це явне підтвердження виконання українською владою взятих на себе зобов’язань зі створення нової судової системи, яка відповідатиме вимогам Європейської конвенції з прав людини»,  підсумував європейський високопосадовець.

 

За повідомленням прес-служби ВККСУ