Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд затвердив угоду про визнання вини між САП та обвинуваченим у справі щодо закупівлі рюкзаків для Нацгвардії

12 вересня 2018, 09:41

22 серпня 2018 року в провадження Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Литвина Володимира Яковича у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

За допомогою автоматизованої системи докуметообігу суду, обвинувальний акт передано на розгляд колегії суддів під головуванням судді Єжова В.А. та суддів Шелест І.М., Янцовської Т.М.

28 серпня 2018 року ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова кримінальне провадження щодо Литвина В.Я. прийнято до провадження Червонозаводського районного суду м. Харкова та призначено до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 11 вересня 2018 року на 13 год. 40 хв.  

11 вересня 2018 року в приміщення зали судових засідань № 4 Червонозаводського районного суду м. Харкова відбулося підготовче судове засідання. В ході підготовчого судового засдіання судом встановлено, що під час досудового провадження між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та обвинуваченим Литвином В.Я., 25 липня 2018 року укладено угоду про визнання обвинуваченим винуватості, за якою останній повністю визнав свою винуватість у вчинених ним кримінальних правопорушеннях і взяв на себе зобов’язання беззастережно визнати обвинувачення у повному обсязі.

Сторони узгодили, що при затвердженні угоди Литвину В.Я. буде призначено остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років, із визначенням іспитового строку на підставі статті 75 КК України.

Дослідивши всі обставини справи, суд дійшов висновку про можливість затвердження вказаної угоди про визнання винуватості із призначенням обвинуваченому узгодженої в угоді міри покарання.

Так, вироком Червонозаводського районного суду м. Харкова від 11.09.2018, угоду про визнання винуватості, укладену 25 липня 2018 року між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та обвинуваченим Литвином В.Я., затверджено.

Литвина В.Я. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 4 статті 190, частиною 4 статті 358 КК України. У відповідності до частини 1 статті 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити покарання у вигляді позбавленні волі на строк 5 років.

У відповідності до статей 75, 76 КК України суд прийняв рішення звільнити Литвина В.Я. від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку – 2 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. Початок іспитового строку Литвину В.Я. обчислювати із дня ухвалення вироку.

На користь держави з Литвина В.Я. стягнуто судові витрати в сумі 368 704,60 грн. 

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

 Фото-Радио Свобода

За повідомленням прес-служби суду