Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Овідіопольський районний суд Одеської області спростовує недостовірну інформацію щодо проведення слідчих дій у суді

12 вересня 2018, 12:03

Прес-служба Овідіопольського районного суду Одеської області повідомляє, що 11 вересня 2018 року кілька ЗМІ поширили в мережі Інтернет статтю під назвою (публікується мовою оригіналу) «СБУ заподозрила в получении взятки председателей сразу двух судов Одесской области», зміст якої не відповідає дійсності та може мати наслідком формування у свідомості громадян негативної думки про діяльність суддів, зазначених у цих статтях, та суду в цілому, що є неприпустимим з огляду на конституційні гарантії незалежності суддів.

 Офіційно повідомляємо, що вказана інформація не відповідає дійсності. Жодних слідчих дій співробітники Служби безпеки України у приміщенні Овідіопольського районного суду Одеської області не проводили 10 та 11 вересня 2018 року, як вказано у публікаціях.

Овідіопольський районний суд Одеської області поважає свободу слова та роботу ЗМІ, представники яких об’єктивно висвітлюють діяльність як судової влади загалом, так і суддів зокрема, свідомо ставляться до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах Кодексу журналістської етики. Водночас звертаємо увагу представників ЗМІ на те, що відповідно до Кодексу журналістської етики, головний обов’язок журналіста при забезпеченні права громадян на одержання оперативної інформації - уникати неточностей, викривлень інформації та поширень викривленої інформації.

Овідіопольський районний суд Одеської області закликає представників ЗМІ спростувати відповідну інформацію та вимагає від редакцій, які розповсюдили таку інформацію, не поширювати її в майбутньому. А також перевіряти у прес-службі суду інформацію про суд, яка поширюється третіми особами.


Дякуємо за розуміння та сподіваємося на ефективну подальшу комунікацію між судом та ЗМІ!

Відповідно до ч.3 ст. 6 Закону України „Про судоустрій і статус суддів” втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

 

Посилання на джерела інформації, що не відповідає дійсності:

http://dumskaya.net/news/v-odesskoy-oblasti-zaderzhali-predsedateley-dvuh-089804/

https://odessa.web2ua.com/sbu-zapodozrila-v-poluchenii-vzjatki-predsedatelej-srazu-dvuh-sudov-odesskoj-oblasti-3462/

https://usionline.com/2018/09/11/sbu-zaderzhala-glav-ovidiopolskogo-i-ilichevskogo-sudov-oni-poluchili-vzyatku-ot-zhitelya-dnr/

https://ilikenews.com.ua/2018/09/11/%D0%A1%D0%91%D0%A3-%D0%B7a%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%BBa-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D1%8F%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80/

 

За повідомленням прес-служби суду