Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у пособництві у посяганні на життя двох членів політичної партії «Народний Рух України» залишиться під вартою

12 листопада 2018, 14:28

Апеляційним судом Одеської області розглянута апеляційна скарга захисника на ухвалу слідчого судді Київського районного суду м. Одеси, якою громадянину Л., який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ст. 112 та ч.5 ст. 27 ст. 348-1 КК України (пособництво у посяганні на життя державного діяча, а також пособництво у посяганні на життя журналіста у зв’язку із здійсненням ним законної громадської та професійної діяльності), був продовжений запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Відповідно до змісту підозри, мешканець м. Одеси Л., здійснив пособницькі дії, що полягали в забезпеченні безперешкодного зникнення з місця злочину особам, які вчинили замах на умисне вбивство лідера політичної партії «Народний Рух України», журналіста друкованого засобу інформації «Громадське слідство» Козьми Г.В., в зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності, та посягання на життя члена керівного органу політичної партії «Народний Рух України» Кузаконя М.В.  

В апеляційній скарзі захисник, посилаючись на відсутність обгрунтованої підозри та безпідставність продовження строку тримання під вартою Л., просив  скасувати ухвалу слідчого судді та постановити нову, якою обрати Л. запобіжний захід, не пов'язаний з  триманням під вартою.

Під час апеляційного перегляду було встановлено, що на даній стадії досудового розслідування Л. обґрунтовано підозрюється у пособництві вчиненню особливо тяжких злочинів, вчинених групою осіб, направлених проти життя та здоров’я людей, офіційно не працевлаштований та не має постійного джерела прибутку, що свідчить про існування ризиків переховування від органу досудового розслідування та суду, незаконного впливу на потерпілих, свідків, інших підозрюваних, тощо.

Також апеляційним судом встановлено, що по даному крімінальному провадженню досудове розслідування не закінчено, необхідним є проведення ряду слідчих дій, завершення проведення призначених експертиз та виконання вимог статей 290-291 КПК України.

За результатами розгляду матеріалів провадження, з урахуванням думки потерпілого Кузаконя М.В., який в судовому засіданні підтвердив наявність ризику незаконного впливу підозрюваного на нього, апеляційний суд відмовив захиснику в задоволенні апеляційної скарги, залишивши ухвалу слідчого судді без змін.  

Запобіжний захід стосовно Л. продовжений 18 грудня 2018 року.

З процесуальними документами по даному кримінальному провадженню можливо ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 520/12678/18.

 

За повідомленням прес-служби суду