Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 50 тис. сеансів відеоконференцзв’язку провели суди з початку 2020 року

28 квітня 2020, 17:11

З 1 січня по 24 квітня 2020 року проведено 53 581 сеанс відеоконференцзв’язку (ВКЗ).

На сьогоднішній день відеоконференцзв’язок судових засідань організовується за допомогою програмного комплексу, який дозволяє спілкування у великих і малих групах людей, що знаходяться у великій віддаленості один від одного. За допомогою цієї системи учасники відеоконференцій діляться інформацією, документацією, цілими базами даних, навчаються, а головне - можуть колегіально приймати важливі рішення.   

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» надає можливість використання внутрішніх систем відеоконференцзв’язку, яка використовується усіма судами України та установами спеціалізованими установами (пенітенціарної служби, слідчими ізоляторами, тюрмами, колоніями). У разі прийняття рішення суддею, про надання доступу учаснику судового процесу через зазначену систему, ДП ІСС завжди може забезпечити можливість проведення такого відеоконференцзв’язку. При цьому, на відміну від інших подібних систем ВКЗ, ДП "Інформаційні судові системи"  надає можливість не тільки відеоконферецзв’язку, але і одночасно відеозапису засідання відповідно до законодавства та трансляцію судового засідання у мережі Інтернет.

«Так як ми обслуговуємо даний сервіс, ми робимо усе можливе для проведення сеансів відеоконференцзв’язку з абонентами, що перебувають у різних установах. Покращення технічної сторони дозволить прискорити процес ухвалення рішень, скоротити час розгляду справ у судах, а головне – забезпечити безперебійне та якісне надання послуг» - коментує генеральний директор ДП ІСС Олег Тертичний.

Наразі спеціалісти ДП «Інформаційні судові системи» розробляють окрему підсистему, яка дозволить прийняття участі у судових засіданнях учасника судового процесу і через мережу Інтернет, з автентифікацією, за допомогою електронного цифрового підпису та шифрування каналів зв’язку криптографічними засобами, атестованими Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України. Дана підсистема дозволить проводити у режимі ВКЗ і закриті судові засідання, в тому числі і кримінальних проваджень та унеможливить несанкціонований доступ як до інформації про учасника судового процесу, так і несанкціонований доступ до закритого судового засідання.  

 

За повідомленням прес-служби ДП "ІСС"