Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою: Закарпатського апеляційний суд змінив запобіжний захід стосовно підозрюваного у торгівлі людьми

13 липня 2023, 16:17

13 липня 2023 року колегія суддів Закарпатського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу Ужгородської окружної прокуратури на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 26 червня 2023 року стосовно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 149 («Торгівля людьми») Кримінального кодексу України. Судове засідання відбувалось у закритому форматі.

Судом першої інстанції був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн 6 тис. 500 гривень., яку було внесено.

Заслухавши доповідь судді, промову прокурора, пояснення підозрюваного та його захисника, перевіривши та обговоривши доводи апеляційної скарги, дослідивши матеріали судового провадження, колегія суддів постановила: апеляційну скаргу прокурора задовольнити частково, ухвалу суду першої інстанції від 26 червня 2023 року скасувати. Клопотання слідчого в особливо важливих справах 1 відділення слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою задовольнити частково.

Закарпатський апеляційний суд обрав відносно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 149 КК України, запобіжний захід у виді тримання під вартою. Судді визначили розмір застави, як запобіжного заходу, достатнього для забезпечення процесуальної поведінки підозрюваного, в розмірі 1000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 мільйони 684 тисячі гривень. В разі внесення застави на підозрюваного покладені обов’язки, відповідно до ч. 5 ст. 194 КПК України.

Закарпатський апеляційний суд