Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відтермінувала відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області

28 березня 2024, 15:58

У зв’язку з безпековою ситуацією в Херсонському регіоні 28 березня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення відтермінувати початок відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області до 1 червня 2024 року.

Херсонський міський суд Херсонської області продовжить розгляд справ, які надійшли на розгляд цього суду до 31 травня 2024 року включно.

У поданні Голови Верховного Суду зазначено, що у зв’язку з постійними обстрілами військами російської федерації селища Білозерка Херсонської області, що несе загрозу здоров’ю та життю мешканців громади, суддів та працівників апарату суду, необхідно відтермінувати відновлення територіальної підсудності судових справ Білозерського районного суду Херсонської області.

З огляду на зазначене існує потреба у подальшому відтермінуванні відновлення територіальної підсудності судових справ Білозерського районного суду Херсонської області до 1 червня 2024 року.

Довідково: відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі неможливості здійснення правосуддя судом з об’єктивних причин під час воєнного або надзвичайного стану, у зв’язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами може бути змінено територіальну підсудність судових справ, що розглядаються в такому суді, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, шляхом її передачі до суду, який найбільш територіально наближений до суду, який не може здійснювати правосуддя, або іншого визначеного суду.

Вища рада правосуддя